2020. jan 24.

Miért ítélkezel fölöslegesen? Nincs időd tájékozódni?

írta: Beszélj!
Miért ítélkezel fölöslegesen? Nincs időd tájékozódni?

Követünk minden szart

Sajnos egy birka nemzet vagyunk. Valaki kiáll a hülyeségével, mi meg vakon követjük. Az általánosítás igazi magyar szokás. A legtöbben képesek 1 ember mintája alapján véleményt alkotni egy egész csoportról. Ez igaz a cigányságra, zsidókra és a melegekre is. Lehet, hogy egy csoport 99%-a elítélendő, de a maradék 1% értékesebb, mint az egész banda. Az előítéletek és a tapasztalatok miatt annak az 1%-nak sincs esélye „kitörni” vagy változtatni, mert az emberek zsigerből ítélik el, vagy ignorálják a teljes csoportot.

blog_1_1.jpg

Meleg – Heteró - Transzi

Melegek esetében elég szörnyű ez, hiszen a társadalom egykalap alá veszi az egész LMBTQ dolgot. Aki nem ismeri a különbséget, annak nyilván annyi esik le, hogy a meleg férfiak nőknek, illetve a leszbikus nők férfiaknak hiszik magukat, emiatt úgy öltöznek és viselkednek. Pedig kurvára nem. Meg kell különböztetni a transzvesztitákat, leszbikusokat és a melegeket, de a többségnek ez nem megy. Ugyan ez a helyzet a Pride-dal is. Sokan úgy vonulnak fel, hogy polgárpukkasztás legyen a vége. Mi az anyámért? Szájpecekkel, szopómaszkban pórázon sétálva, mint egy kutya. Neki már úgy is mindegy, hiszen az agyában valami elromlott. De az értelmes melegekkel miért baszik ki? Gratulálok. Sok nyominger miatt akarnak megverni mindenkit, aki a saját neméhez vonzódik. Ja és még undorító társadalmi rétegnek bélyegzik az egész csoportot. Ebből kiindulva valóban nem meglepő, hogy köpködnek az emberek. Sajnos a sok magamutogató hülye miatt (is) rossz a melegek megítélése. Emberek vagyunk…különbözünk. Heterók között is van az értelmiség és a maradék. Melegeknél is. Ezzel semmi baj nincs, így működik a világ. Bár azt nem fogom fel, hogy azt a heterót miért kell a nemzet hősévé kinevezni, aki meleg pornóból szerzi a pénzt. Persze az csak egy munka, ugye?

blog_4_1.jpg

A heterók jobbak?

Számomra felháborító, hogy az értelmiség is ugyan úgy tud működni, mint egy kétbites, ha olyan dologról van szó, amit nem ismer. Én is ítélkezzek, hogy egy polgármester külföldön egy hajón kurvákkal hál és kokaint szív a seggükről? Ilyenek a heterók? Nem képesek tisztelni egymást és a kapcsolatukat sem? Minden társadalmi rétegre rá lehet húzni valamilyen lepedőt, csak egyszerűbb egy sebezhető és kisebb rétegre. Természetesen nem segíti a helyzetünket az sem, hogy a dicső vezérünk lassan keresztesháborút indít ellenünk. Bár aki elhiszi azt a mérhetetlen szart, ami a száján kifolyik, az hülye. Mondjuk elég sokan vannak…

Na meg a celebek…

Ősszel néztem az X-faktort és igencsak meglepődtem. Volt benne egy transzvesztita fellépő, akire az egyik zsűritag úgy reagált, hogy: Oda sem merek nézni! A mellette ülő tag folyamatosan pofákat vágott. Amikor egy roma „kisfiú” énekelt – teszem hozzá jól – akkor ez a zsűritag sírt és állva tapsolt. Lehet rajta gondolkodni, hogy azért, mert valóban megérintette, vagy meglátta benne magát, aki Gyarmatról próbál kitörni. Nem azzal van a baj, hogy ő állást foglal, hanem azzal, hogy látványosan hányja össze magát a másságtól, de a sajátját isteníti. Itt látszik, hogy tudat alatt mennyire megy az ítélkezés.

Ne legyél ostoba, ne ítélkezz fölöslegesen. Ismerd meg az embert, dolgot, amiről véleményt tervezel formálni, és utána mondjad. Szegény Norbival is mi lett…legyél okosabb, mint ő.

Instagram: nagy.erik95 

Szólj hozzá

melegek előítélet őszintén heterók